پرسش
چه چیز هایی نماز را باطل می کند؟
پاسخ اجمالی

دوازده چیز نماز را باطل مى‌کند که آنها را مبطلات نماز مى‌گویند.

 

1. از بین رفتن یکى از شروط در بین نماز.

 

2. بروز چیزهایى در بین نماز که وضو یا غسل را باطل مى‌کند.

 

3. روى هم گذاشتن دست‌ها در بین نماز.

 

4. گفتن «آمین» بعد از سوره حمد.

 

5. انحراف از قبله در بین نماز.

 

6. گفتن کلمه‌اى در بین نماز.

 

7. خنده با صدا و ترجیع و مانند آن.

 

8. گریه عمدى و با صدا براى امور دنیا.

 

9. انجام کارى که حالت نماز را به‌هم مى‌زند.

 

10. خوردن و آشامیدن.

 

11. شک در رکعت‌هاى نماز دو و سه رکعتى یا شک در دو رکعت اول نمازهاى چهار رکعتى.

 

12. کاستن و افزودن رکنى از نماز و نیز به صورت عمد از غیر رکن.



تاريخ : چهار شنبه 22 / 10 / 1393برچسب:چه چیزهایی نماز را باطل میکند؟,مبطلات نماز, | 11:41 | نویسنده : علی اکبر |
 
 
  
 
   
 
 
 
 
برای نمایش تصاویر کامل روی ادامه مطلب کلیک کنید


ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 22 / 10 / 1393برچسب:میوه,تصاویری از میوه آرایی, سفره آرایی,, | 11:8 | نویسنده : علی اکبر |

خداوند در قرآن کریم، چگونه انبیا را خطاب قرار می دهد. با چه لفظی و خطابی از آنها یاد می کند. شخصیت حضرت رسول (ص) را به عنوان ختمی مرتبت و خاتم النبیین، بالاتر از همه رسولان الهی می دانیم که شاید این شبهه را در نزد غیر مسلمانان به وجود آورد که ما از روی مهر بیش از حد یا حتی به یک معنا تعصب، این سخن را بر زبان می آوریم. در اینجا باید نگاه کنیم خداوند در قرآن کریم، چگونه انبیا را خطاب قرار می دهد. با چه لفظی و خطابی از آنها یاد می کند. خدا خطاب به حضرت موسی می فرماید: (یا موسی انی انا ا... رب العالمین) شما می دانید که حضرت موسی (ع)، پیامبر اولوالعزم و برگزیده خداست، صاحب شریعت و کتاب آسمانی است. امت مفصلی داشته است. یا وقتی قرآن به حضرت داود (ع) می رسد، می فرماید: (یاداود انا جعلناک خلیفه فی الارض )یا درباره حضرت یحیی (ع) می فرماید: (یا یحیی خذ الکتاب بالقوه )اما شما در هیچ کجای قرآن نمی بینید، خداوند خطاب به حضرت پیامبر (ص) بفرماید: یا محمد! خطاب خداوند در قرآن به نبی اکرم، همواره با بالاترین وجه از احترام صورت می گیرد: یا ایها الرسول، یا ایها النبی، یا ایها المزمل، یا ایها المدثر. حتی شما می بینید گاهی خداوند به جان پیامبر قسم می خورد. از طرف دیگر...

 

 

 

 

برای نمایش متن کامل روی ادامه مطلب در پایین کلیک کنید



ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 22 / 10 / 1393برچسب:پیامبراکرم, قرآن,جلوه های احترام به پیامبر اکرم (ص) در قرآن,پیامبر در قرآن, | 9:59 | نویسنده : علی اکبر |


در روايتي از اباصلت آمده است: «مأمون، امام رضا (ع) را فراخواند و آن حضرت را مجبور كرد از انگور بخورد. آن حضرت به واسطه آن انگور مسموم شد.»
درباره نحوه شهادت امام رضا (ع)، بيشتر عالمان شيعه و همچنين تعداد زيادي از علماي اهل سنت، قائل هستند كه آن حضرت مسموم و شهيد شده است. البته درباره عامل شهادت امام هشتم، اختلاف‌نظرهايي وجود دارد؛ اما قول مشهور اين است كه آن حضرت، توسط «مأمون» خليفه عباسي مسموم و به شهادت رسيد.
برخي از علماي اهل سنت بر اين نظرند كه مأمون، امام رضا (ع) را مسموم نكرده است و براي اين گفته خود دلائلي هم ذكر مي‌كنند. از جمله آن دلائل اين است كه مأمون دختر خود را به همسري امام جواد (ع) درآورد. مأمون به برتري امام رضا (ع) در برابر علما استدلال مي‌كرد. بعد از درگذشت امام رضا (ع) مأمون بسيار ناراحت و غمگين بود و...

 

 

 

برای نمایش متن کامل روی ادامه مطلب کلیک کنید.



ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 29 / 9 / 1393برچسب:شهادت امام رضا(ع),امام هشتم,ضامن آهو,علی بن موسی الرضا, | 16:38 | نویسنده : علی اکبر |
نحوه شهادت امام حسن علیه السلام
امام حسن علیه السلام روز پنجشنبه  هفتم صفر، و به قولی بیست و هشتم و به قول دیگر در آخر ماه صفر سال 49ه.ق در سن 47 سالگی بر اثر زهری که به او خوراندندبه شهادت رسید، و در قبرستان بقیع (واقع در مدینه) به خاک سپرده شد.
 
مسموم شدن امام حسن علیه السلام توسط جعده
 
شیخ کلینی «ره » از ابوبکر حضرمی نقل می کند که گفت «جعده » دختر اشعث بن قیس کندی امام حسن علیه السلام را با زهر مسموم کرد. و نیز یکی از کنیزان آن حضرت را زهر داد و مسموم نمود، زهر را برگردانید،ولی آن زهر در درون جان امام حسن علیه السلام جای گرفت ومجروح کرد و آن حضرت بر اثر آن، شهید شد».
 
مؤلف گوید: جعد دختر اشعث بن قیس بود، مادر او«ام فروه » خواهر ابوبکر بود (بنابراین جعده دختر عمه عایشه بوده است!!).
 
اجرای وصیت، توسط امام حسین علیه السلام و جریان آشوب بنی امیه
 
هنگامی که امام حسن علیه السلام به شهادت رسید، امام حسین علیه السلام او را غسل داد و کفن کرد و جنازه او را درمیان تابوت گذارد و به محلی که رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم درآنجا بر جنازه ها نماز می خواند، حرکت داد، و نماز برجنازه خواند.
 


ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 29 / 9 / 1393برچسب:نحوه شهادت امام حسن(ع),امام حسن(ع),امام دوم شیعیان, | 16:35 | نویسنده : علی اکبر |
تاريخ : دو شنبه 29 / 9 / 1393برچسب:وفات پیامبر اکرم,حضرت محمد(ص),رسول الله, | 16:29 | نویسنده : علی اکبر |

انرژي هسته اي

 

استفاده اصلي از انرژي هسته‌اي، توليد انرژي الكتريسته است. اين راهي ساده و كارآمد براي جوشاندن آب و ايجاد بخار براي راه‌اندازي توربين‌هاي مولد است. بدون راكتورهاي موجود در نيروگاه‌هاي هسته‌اي، اين نيروگاه‌ها شبيه ديگر نيروگاه‌ها زغال‌سنگي و سوختي مي‌شود. انرژي هسته‌اي بهترين كاربرد براي توليد مقياس متوسط يا بزرگي از انرژي الكتريكي به‌طور مداوم است. سوخت اينگونه ايستگاه‌ها را اوانيوم تشكيل مي‌دهد.
چرخه سوخت هسته‌اي تعدادي عمليات صنعتي است كه توليد الكتريسته را با اورانيوم در راكتورهاي هسته‌اي ممكن مي‌كند.
اورانيوم عنصري نسبتاً معمولي و عادي است كه در تمام دنيا يافت مي‌شود. اين عنصر به‌صورت معدني در بعضي از كشورها وجود دارد كه حتماً بايد قبل از مصرف به صورت سوخت در راكتورهاي هسته‌اي، فرآوري شود.
الكتريسته با استفاده از گرماي توليد شده در راكتورهاي هسته‌اي و با ايجاد بخار براي به‌كار انداختن توربين‌هايي كه به مولد متصل‌اند توليد مي‌شود.
سوختي كه از راكتور خارج شده، بعداز اين كه به پايان عمر مفيد خود رسيد مي‌تواند به عنوان سوختي جديد استفاده شود.

 

 

 

برای نمایش متن کامل روی ادامه مطلب کلیک کنید.



ادامه مطلب


شايد بتوان گفت كه هيچ كاربر اينترنتي نيست كه تاكنون هنگام مراجعه به سايت‌هاي مختلف با عبارت «مشترك گرامي! دسترسي به اين سايت امكان‌پذير نمي‌باشد» مواجه نشده باشد. البته اين هشدار از نوروز سال 89 جاي خود را به صفحه پيوندها داد و معرفي سايت‌هاي مفيد جايگزين اين عبارت شد اما گذشته از لزوم فيلترينگ يا همان پالايش برخي از سايت‌ها به دلايل مختلف با اين حال موضوع فيلتر شدن اشتباهي سايت‌ها يكي از موضوعات مطرح در فضاي مجازي است.

به گزارش ايسنا، نفوذ دنياي مجازي به زندگي افراد و گسترش استفاده از اينترنت در سالهاي گذشته، زمينه‌اي ايجاد كرد كه طيف وسيعي از اطلاعات بدون محدوديت و فراتر از مرزهاي جغرافيايي در سراسر دنيا در دسترس كاربران دنياي مجازي قرار گيرد و در سطحي گسترده به يک رسانه ارتباطي و اطلاعاتي تبديل شود. اكنون به واسطه سهولت انتشار مطالب و اطلاعات در اينترنت و همچنين راحتي دستيابي به انواع مختلف داده ها در وب اعم از متن، صوت و تصوير و داده‌هاي گرافيکي متنوع، گاه شاهديم اطلاعات حاوي مطالب مخرب و زيانبار نيز در فضاي وب منتشر مي‌شود و همين موضوع زمينه سوءاستفاده‌هاي مختلف را فراهم مي آورد.

چرا فيلتر؟

 

 

برای نمایش متن کامل روی ادامه مطلب کلیک کنید



ادامه مطلب

اربعین در لغت به معنای چهلم است.

بیستم صفر ۶۱ هجری قمری، اربعین چهلمین روز) کشته شدن حسین بن علی فرزند علی بن ابی طالب و فاطمه زهرا، امام سوم شیعیان و طبق نظر شیخ مفید [۱] و شیخ طوسی[۲]، زمان بازگشت اهل حرم حضرت از شام (دمشق) به مدینه است. همچنین بنا بر نقل ایشان، جابر بن عبدالله انصاری صحابی برجسته محمد به عنوان نخستین زائر حسین بن علی، یا لااقل از نخستین زائران او، در این روز وارد کربلا شده و زیارت اربعین را بجا آورده است. ابراهیم آیتی نیز می‌نویسد: «جابر بن عبدالله انصاری ... بیستم ماه صفر، درست چهل روز بعد از شهادت امام وارد کربلا شد و سنت زیارت اربعین امام به دست او تأسیس گردید».[۳] بر این اساس «از همان آغاز که تاریخش معلوم نیست، شیعیان به حرمت آن، زیارت اربعین می‌خوانده‌اند.»[۴]زیارت اربعین تنها درباره حسین بن علی وارد شده و هیچ پیشینه اى را نمی‏ توان برای اربعین و اعمال مربوط به این روز تا پیش از حادثه عاشورا تصدیق کرد و این ویژگی و امتیاز، تنها براى حسین بن علی دانسته شده است.[۵] البته در باب علت اهمیت این روز نزد عرف شیعیان، این نکته نیز قابل توجه است که هرچند روایانی بر اهمیت و زیارت اربعین وارد شده است، لکن نمی‏توان این احتمال را انکار کرد که برخی گزارش‏های تاریخی مبنی بر حضور اهل بیت امام و بازماندگان کشته‌شدگان کربلا در کربلا در اربعین[۶] از عوامل توجه خاص ایشان به اربعین باشد.

 

 

 

 

برای نمایش متن کامل روی ادامه مطلب کلیک کنید.



ادامه مطلب
تاريخ : چهار شنبه 17 / 9 / 1393برچسب:اربعین,پیاده روی اربعین حسینی,زیارت اربعین,سوگواری محرم,کربلا,عاشورا, | 11:33 | نویسنده : علی اکبر |
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 12 صفحه بعد